Abnormális vonzódás a dolgok iránt

Tárgyakba szerelmes - most a Szabadság-szoborral "él együtt"

Hivatalosan is szeretne feleségül menni a New York-i Szabadság-szoborhoz Amanda Whittaker, aki meghökkentő pszichés problémával küzd: a tárgyakba szerelmes.

2012.03.07 10:43ma.hu

Tárgyszexualitásnak nevezik azt a mentális betegséget, amikor valaki valós személyek helyett élettelen tárgyakba szeret bele. A meglehetősen bizarr mánia az esetek többségében nem jelent komolyabb problémát, leszámítva a személy különös viselkedését, és persze azt, hogy ritkán alakít ki valódi párkapcsolatot.

Ezt leszámítva viszont teljesen normális életet élnek, mint például az a brit nő, aki csillapíthatatlan vonzalmat érez a New York-i Szabadság-szobor iránt. Olyannyira, hogy megszerezte a kicsinyített, emberi méretű mását is és azt tekinti "élettársának".

A 27 éves Amanda Whittaker eddig négyszer látogatta meg személyesen is szerelmét, amikor a kilátóból kihajolva a szobor haját is megcsókolta. A Szabadság-szobor egyébként nem élete első szerelme, de tinédzserkori kedvesét, egy dobfelszerelést már rég dobta. A Libby becenevű (az angol liberty - szabadság - szóból következően) szoborral most hivatalos házasságra készül, vagy ha az nem lehetséges, akkor legalább jelképesen megszervezné az esküvőt és a lakodalmat.

Nem ő lenne az első ilyen, egy 54 éves német nő 1979 óta "felesége" a Berlini falnak, egy másik "beteg" pedig egy elhagyott víztoronyba szerelmes.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.