"Muszáj találni egy politikai megoldást"

Tunézia menedéket nyújtana Aszadnak

Tunézia a szíriai válság tárgyalásos úton történő rendezésének részeként kész menedéket nyújtani Bassár el-Aszad szíriai elnöknek.

2012.02.29 12:12MTI

Monszef Marzúki tunéziai elnök a La Presse című francia nyelvű helyi lapnak adott interjúban fejtette ki álláspontját.
   
Marzúki már a múlt pénteki, Szíria ügyében rendezett tuniszi konferencián is azt hangoztatta, hogy "muszáj találni egy politikai megoldást" például úgy, hogy mentelmi jogot biztosítanak a szíriai elnöknek, családjának és a rezsim tagjainak, valamint menedéket, amelyet Oroszország nyújthatna. "Igazságot ugyan nem szolgáltatnánk, de a szíriai nép élete jóval fontosabb az igazságnál" - tette hozzá.
   
Egy orosz kormányzati forrás azonban élesen bírálta a tunéziai elnök által felvázolt javaslatot. "A tunéziai államfő csak a saját országa nevében tegyen javaslatokat ahelyett, hogy más országoknak mondja meg, mit csináljanak" - így hangzott a felvetésre a meg nem nevezett moszkvai forrás válasza, amelyet a RIA Novosztyi orosz hírügynökség idézett.
  
Moszkva bojkottálta a szóban forgó konferenciát, amelyen több mint 60 ország képviselői voltak jelen.   
   

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.