Nincsenek pontos adatai az ENSZ-nek

Szíria - Naponta száz halott?

Az ENSZ megerősítette kedden, hogy Szíriában már "sokkal több mint 7500" halálos áldozatot követelt a rendszer elleni felkelés elnyomása.

2012.02.28 18:16MTI

Erről Lynn Pascoe, a világszervezet főtitkárának politikai ügyekért felelős helyettese adott számot a Biztonsági Tanácsban. Elismerte, hogy "nem tudnak pontos adatokkal szolgálni, de szavahihető információkkal rendelkeznek arról, hogy ma már a civil veszteség mérlege meghaladja a napi száz főt, köztük sok nőt és gyereket". "Összességében biztos, hogy sokkal többen vannak 7500-nál" - szögezte le.
   
Egy név nélkül nyilatkozó libanoni illetékes kedden megerősítette, hogy Edith Bouvier, a Le Figaro című francia újság riportere és Paul Conroy, a The Sunday Times című brit lap fotós munkatársa az éjjel Libanonba érkezett. Conroy a bejrúti brit nagykövetségen van - mondta, de Bouvier hollétéről nem volt tudomása.
   
A Montpellier-ben kampányoló Nicolas Sarkozy francia elnök is az mondta, hogy "véget ért ez a rémálom", de a szavaiból nem derült ki, hogy első kézből szerzett-e tudomást a tudósító megmeneküléséről, vagy sajtójelentésekből. Beszélni nem beszélt vele - mondta. A francia külügyminisztérium és a bejrúti francia nagykövetség még nem tudta megerősíteni a sajtó értesüléseit.
   
Az Avaaz szíriai emberi jogi szervezet azt közölte, hogy a sebesült Conroy kimentését Homszból és eljuttatását Libanonba az ő aktivistái hangolták össze a helyi ellenállással, és az akció lebonyolítása 13 ember életébe került.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.