Az egyik lány állapota válságos

Továbbra sem lehet kihallgatni az amstetteni rém áldozatait

Gyakorlatilag változatlan az alsó-ausztriai vérfertőző apa áldozatainak egészségi állapota, feltehetően még hosszú időn át nem lehet kihallgatni őket - közölte szerdán az amstetteni kórház.

Megrázó képek a pokol házáról képgaléria

2008.04.30 16:37MTI

Még mindig válságos, de stabil a vérfertőzésből született egyik lány, a valószínűleg 19 éves Kerstin állapota. Továbbra is mesterségesen lélegeztetik, dialízist és antibiotikumokat kap. A lány április 19-én került kórházba, ezután indult nyomozás rokonai után, és így derült fény vasárnap a 24 éve tartó drámára. A nap 24 órájában rendelkezésükre álló szakemberek minden részletre kiterjedően, személyre szabottan kezelik a további hét áldozatot is, a vérfertőző Josef Fritzl feleségét, 42 éves lányát és a lánynak apjától született öt másik gyermekét.

Új információkat mostanáig nem közöltek hogylétükről, mert az orvosok a súlyos traumán átesett család védelmét tekintik "legfőbb prioritásának", különösen a felfokozott médiaérdeklődés miatt. Szeretnék elkerülni, hogy a betegeket újabb lelki megrázkódtatás érje. Eközben újabb és újabb - részben nem megerősített - részletek kerülnek nyilvánosságra a gyanúsított sötét múltjáról. Egy linzi asszony egy szerdai lapinterjúban azt állította, hogy a most 73 éves férfi 1967 októberében megerőszakolta.

Egy éjszaka, amikor férje a munkahelyén volt, arra ébredt, hogy valaki lerántja róla a takarót. A támadó valószínűleg a nyitott ablakon át mászott be a szobába. Kést szorított a torkához és azt mondta: "ha kiáltasz, kinyírlak". Miután megerőszakolta, elmenőben még egyszer megfenyegette: ha bármit is kifecseg, elteszi láb alól - idézte fel a történteket az asszony az Oberösterreichische Nachrichten című újságnak. A sajtóban már előző nap is megjelentek olyan hírek, amelyek szerint Josef Fritzl nemi erőszak vagy arra tett kísérlet miatt állítólag már állt bíróság előtt.

Az amstetteni férfi beismerte, hogy háza melléképületének tömlöccé alakított pincéjében több mint két évtizeden át fogva tartotta és vérfertőző viszonyra kényszerítette lányát, akitől hét gyermeke született, de egyikük nem sokkal világrajövetele után meghalt. A gyerekek közül hármat maga nevelt fel feleségével, de a másik három a föld alatti tömlöcben élt születése óta, rettenetes körülmények között.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.