Vandalizmus egy baptista templom falain

Keresztényellenes graffitik Jeruzsálemben

Az izraeli rendőrség közölte: vandálok keresztényellenes feliratokat fújtak egy baptista templom falára Jeruzsálemben.

2012.02.20 09:55MTI

Miki Rózenfeld szóvivő elmondása szerint a támadók megszentségtelenítették a templomot, és felvágták három, közelben álló autó gumijait. A templom több berendezési tárgyán is látható volt az "Ez az ára" felirat. Szélsőséges zsidó telepesek így fejezik ki dühüket a kormánynak a ciszjordániai vadtelepek elleni intézkedései miatt.
   
Az efféle támadások célpontjai általában ciszjordániai mecsetek, de a szöveg megjelent már izraeli mecseten, izraeli katonai bázison, békeaktivisták központján és keresztény szent helyen is. Február elején vandálok egy görög ortodox monostort és egy zsidó és arab diákokat egyaránt fogadó palesztin iskolát támadtak meg ily módon Jeruzsálemben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.