Ortodox zsidók jeruzsálemi nagygyűlése

Náciznak az izraeliek: a haláltáborokat emlegetik

Ortodox zsidók jeruzsálemi nagygyűlésén a résztvevők egy része a náci haláltáborok egyenruháját idéző fekete-fehér csíkos ruhában vonult fel, így akarván tiltakozni az ellen, hogy az izraeli társadalom szekuláris többsége "üldözi" őket.

2012.01.01 17:33MTI

A szombat esti megmozduláson kisgyerekek is részt vettek: egy részük sárga csillagot viselt a ruháján, rajta a német Jude (zsidó) szóval.

Karjukat magasba emelve vonultak az utcán, mintha megadnák magukat. A rabruhák meg a sárga csillagok felháborodott reagálást váltottak ki a kormány egyes tagjaiból, valamint Jad Vasem emlékközpont vezetőjéből.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.