Legalább egy halott

Romboló erejű hadművelet: Izrael lecsapott a Gázai övezetben

Egy palesztin meghalt, és legalább egy másik megsebesült péntek reggel egy izraeli légicsapásban a Gázai övezet északi részén.

2011.12.30 08:57MTI

Bár az áldozatokat egyelőre nem azonosították, szemtanúk arról számoltak be, hogy egy fegyveres csoportot látták a területen nem sokkal a támadás előtt. Az izraeli hadsereg azt állította, hogy egy terrorista sejtet vett célba, amelynek majdnem sikerült elindítania egy rakétát Izrael felé. A katonai közlemény szerint ez a csoport több Izrael elleni rakétatámadásért volt felelős az utóbbi napokban.

Az utóbbi 48 órában legalább hét rakétát indítottak el Izrael felé az övezetből, de a rakéták lakatlan területekre hullottak, és nem okoztak nagyobb kárt.

A héten Tal Hermoni izraeli parancsnok megismételte Benni Ganc vezérkari főnök szavait, amelyek szerint az izraeli hadsereg kész egy újabb romboló erejű hadműveletet kezdeni a Gázai övezet ellen, ha továbbra is rakéták hullnak Izrael területére.

A három évvel ezelőtti nagy Gázai övezeti offenzíva 1400, többségében civil palesztin és 13 izraeli - köztük 10 katona - halálát okozta.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.