Feszültség Kelet-Jeruzsálemben

Izraeli buldózerek döntöttek romba egy palesztin lakóházat

Leromboltak egy palesztin lakóházat hétfőn az izraeli hatóságok által 1967-ben megszállt, majd bekebelezett, zömmel arabok lakta Kelet-Jeruzsálemben.

2012.01.30 12:43MTI

A Bét-Hanina negyedben emelt hevenyészett építményt izraeli buldózerek tarolták le a kora reggeli órákban - közölte az addig ott lakó hattagú Szamara család. Az izraeli rendőrség újságírói érdeklődésre annyit válaszolt, hogy ellenőrzik az információkat.
   
A palesztinok és jogvédő civil szervezetek azzal vádolják az izraeli hatóságokat, hogy csak igen korlátozott számban adnak ki építési engedélyeket Kelet-Jeruzsálemben és az általuk ellenőrzött Ciszjordániában, illegális építkezésekre kényszerítve ezzel a palesztin lakosokat.
   
Maxwell Gaylard, az ENSZ palesztin területeken végzett emberiességi tevékenységének koordinátora pénteken közleményben szólította fel Izraelt, hogy "haladéktalanul vessen véget" a ciszjordániai házrombolásoknak. A világszervezet humanitárius segélyezést összehangoló hivatala (OCHA) szerint tavaly 622, palesztin családok által lakott épületet romboltak le.
   
Izrael Jeruzsálem egészét "örök és oszthatatlan" fővárosává nyilvánította, míg a palesztinok majdani államuk fővárosának tekintik a város keleti részét.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.