Incidens az ellenőrzőpontnál

Csata Thaiföld déli részén: több felkelő elesett

A hadsereg szerint kormánykatonák megöltek négy felkelőt Thaiföld déli részén egy muzulmán lázadókkal kirobbant összecsapásban.

2012.01.30 10:52MTI

Az incidens vasárnap este történt Pattani tartományban egy ellenőrzőpontnál, amikor a katonák egy kisteherautót akartak megvizsgálni. A hatóságok egy katonai támaszpont ellen korábban végrehajtott támadás tetteseit keresték.
   
A hadsereg szóvivője szerint a jármű hátuljánál egy fegyveres jelent meg hirtelen, aki tüzet nyitott, majd motorkerékpáron elmenekült a helyszínről. A megölt felkelők a kisteherautó rakterében voltak, ahol egy puskát is találtak. A nyilatkozó szerint a területen nagyon erős a lázadók befolyása.
   
Azt nem lehet tudni, hogy a teherautón lévő emberek azonosak lettek volna a támaszpont elleni akció végrehajtóival.
   
Az áldozatok rokonai mindenesetre tiltott fegyverhasználattal vádolták a hadsereget, amely szerintük eltussolja a történteket. A helybeliek azt is állították, hogy a megölt emberek nem voltak felkelők. 
   
Bangkoktól 1100 kilométerre délre, a Malajzia határa mentén fekvő körzetben 2004 januárja óta lázonganak a helyi maláj népcsoport tagjai a bangkoki kormány ellen. Eddig több mint ötezren haltak meg az erőszakcselekményekben. A maláj lakosság muzulmán vallású, míg az egész országban a buddhista hitűek élnek túlnyomó többségben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.