Sokan eltűntek a romok alatt

Hatalmas robbanás: irodaépületek omlottak össze Rio de Janeiróban

Három halálos áldozatot emeltek ki csütörtök délelőtt a romok közül Rio de Janeiro forgalmas óvárosában, ahol előző este három irodaépület omlott össze; sok embert még nem találnak.

2012.01.26 16:05MTI

Moises Torres, a brazil nagyváros tűzoltóságának szóvivője azt mondta, hogy még 21 eltűntet keresnek.
   
A három holttestre a tűzoltók közlése szerint rövid egymásutánban bukkantak rá. A kutyás mentőcsapatok egész éjszaka dolgoztak, és csütörtökön is folytatják a kutatást az esetleges túlélők után, miközben munkagépek segítettek óvatosan eltakarítani a törmelékeket.
   
Eduardo Paes riói polgármester ugyanakkor azt hangsúlyozta, hogy az omlás idején az épületekben tartózkodók közül 19-en már hazatérhettek otthonukba. A balesetnek hat súlyosabb sérültje is van, akiket kórházban ápolnak.
   
A szerencsétlenség oka egyelőre ismeretlen. Illetékesek ugyanakkor azt mondták, hogy az 1940-es években épült 20 emeletes irodaház szerkezeti problémák miatt omolhatott össze, és rogyott rá két közelben álló kisebb épületre, nem messze a városi színháztól.
   
Szemtanúk korábban arról számoltak be, hogy erős robbanást hallottak, mielőtt az első épület összeomlott. Egy rendőrségi szóvivő pénteken azt mondta, hogy az irodaházban engedély nélküli átalakítást végeztek, s "ez megváltoztathatta az épület terhelését".
   
A környék szemtanúk szerint olyan, mintha bombatámadás érte volna.
   
A hatóságok segélycsapatot állítottak fel a hozzátartozók támogatására a riói városházán, a sajtót azonban távol tartják.
   
Rio de Janeiro központjában nagyszabású felújítási munkák zajlanak, tekintettel a 2014-es brazíliai labdarúgó világbajnokságra és a 2016-ban Rióban sorra kerülő olimpiai játékokra.
 

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.