Mit ne mondjunk az egyedülállónak?

Te is kínzod? - 6 dolog, amitől a szingli robban!

Nehéz egy szingli ismerősünket nem kellemetlen helyzetbe hozni - számos eset van, amikor rá nézve bántó dolog történhet vagy hangozhat el. Ne rontsunk a helyzeten azzal, hogy a megszokott frázisokat puffogtatjuk! Mik ezek?

2012.01.23 16:55ma.hu

A szinglik számára már az sem kellemes érzés, ha a legjobb barátnőjük a kedvesével érkezik egy közös bulira - örülnek a boldogságának, de annak nem, hogy őket nem öleli senki.

Néhány naponta emlegetett mondattal még azt is ki lehet hozni a sodrából, aki békében él önmagával és nincsenek önértékelési gondjai, hát még azt, aki önbizalomhiánnyal küzd. Lássuk, mit nem érdemes mondanunk szingli barátunknak, barátnőnknek, ha nem akarunk a lelkébe taposni?

- "A szerelem akkor jön, amikor a legkevésbé várod!"

Ugye, ismerős? Jó páran mondhatták már. Ez a fajta vigasz, bátorítás általában nem hozza meg a vigaszt, sőt, visszafelé sül el. A szingli nem magyarázatot vár a barátoktól. Tartsuk meg a "bölcs gondolatokat" magunknak.

- "Randizol valakivel? Miért nem?"

Szintén az egyik legbosszantóbb kérdés, amit feltehetünk. A szinglinek megvan az oka rá, hogy miért nem randizik. Valószínűleg nincs kedve és olyan emberrel sem találkozott, akivel egyáltalán szeretne randizni. A kérdés irritáló számára, sőt, értelmetlen.

- "Válassz valamilyen új hobbit!"


Az emberek általában azt gondolják, hogy a szingliknek kevés hobbijuk van, ezért nincs lehetőségük új személyekkel találkozni. Az egyedülállók a barátaikkal szeretnek lenni és nem újabb idegenekkel - ezért nem fognak új hobbit keresni...

- "Jobb egyedül lenni, mint egy rossz kapcsolatban!"

Még ha igaz is, ebből a mondatból is bőven elegük lehet már a szingliknek. Úgy általában, a "jó tanácsokból" is besokalltak. Nem kell összehasonlítgatni és kiemelni a boldog függetlenséget, erre semmi szükség.

- "Örülök, hogy túlvagyok a randizási időszakon"

A már boldog párkapcsolatban vagy házasságban élő emberek száján gyakran jön ki ez a megállapítás, ami azonban fáj egy szinglinek. Igen, ő is szeretne túllenni a randizási időszakon. De nincs túl. Úgyhogy ha nem akarjuk megbántani, jobban tesszük, ha hallgatunk.

- "Többet kéne flörtölnöd!"

A már kapcsolatban levők gyakran adják ezt a tanácsot szingli barátaiknak. Pedig erre sincs szükség. Ez úgy hangzik, mintha az egyedülállóknak az lenne a feladatuk, hogy többet flörtöljenek.

Még ha a csábítás módszereit akarja is próbálgatni, akkor is legyen az ő döntése, hogy megteszi-e vagy sem.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.