Megverték és meglőtték

Képgaléria: aki túlélte az etiópiai merényletet

A belga utazásszervezőt és túravezetőt megverték és meglőtték azok a fegyveresek, akik az etióp kormány szerint az eritreai kormány által kiképzett banditák voltak.

Nézze meg a képeket! >>> képgaléria

2012.01.21 16:35MTI, ma.hu
Kattintson a képre! >>> Fotó: MTI

Bruno Van den Bossche sebesült belga utazásszervező és túravezető a kenyai főváros, Nairobi egyik kórházában fekszik. A 47 éves Van den Bossche-t megverték és meglőtték azok a fegyveresek, akik megöltek két magyar, két német és egy osztrák turistát, két német és két etióp állampolgárt pedig elraboltak Etiópia északkeleti részén, az Afar tartományban lévő Erta Ale vulkán közelében a 2012. január 17-re virradó éjjel. A támadásban, amelyet az etióp kormány szerint az eritreai kormány által kiképzett banditák követtek el az eritreai határ közelében, egy magyar és egy olasz turista megsebesült.

Az Etiópia természeti értékeinek megismerését célzó, több szakaszból álló, magánszervezésű, tapasztalatszerző túrán összesen 7 magyar állampolgár vett részt, közülük négy a szegedi egyetem szabadságon lévő munkatársa. 2011. december 28-án indult útnak egy társával Fábián Tamás, az SZTE Természettudományi és Informatikai Kar Természeti Földrajzi és Geoinformatikai Tanszék tanszéki munkatársa. December 29-én csatlakozott hozzájuk - többek között - Szilassi Péter, az SZTE Természeti Földrajzi és Geoinformatikai Tanszéke főiskolai docense. 2012. január 12-én további három szegedi - többek között Szabad Gábor, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Bőrgyógyászati és Allergológiai Klinika adjunktusa, illetve Puskás Irén, az SZTE Természeti Földrajzi és Geoinformatikai Tanszék post-doctor munkatársa - érkezett Etiópába. Másfél nap közös utazást követően, az eredeti terveknek megfelelően haza indult, és 2012. január 18-án este Szegedre érkezett - többek között - Szilassi Péter. Az Etiópiában maradt öt magyar útja utolsó szakaszán csatlakozott egy nemzetközi csoporthoz, amelyet 2012. január 17-én, kedden éjjel terrortámadás ért. A két magyar áldozat a Szegedi Tudományegyetem két tisztelt és szeretett polgára: Fábián Tamás geográfus, és Szabad Gábor kutatóorvos volt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.