Megérkezett a TEK

Pénteken érkezhetnek haza az etiópiai terrortámadás magyar túlélők

Pénteken várhatóan egy menetrend szerinti repülőjárattal Magyarországra érkeznek az etiópiai merénylet magyar túlélői - tájékoztatta az újságírókat csütörtökön a miniszterelnök szóvivője.

2012.01.19 11:32MTI

Szijjártó Péter elmondta, hogy a Terrorelhárítási Központ (TEK) egysége hajnalban megérkezett az etióp fővárosba, és felvette a kapcsolatot a terrortámadás három magyar túlélőjével, akik közül egy sérült meg. Addisz-abebában van Magyarország kenyai nagykövete is. 

Hajdu János, a TEK főigazgatója a terrorista merénylet részleteiről szólva közölte: az első hírekkel szemben a turistacsoportot az alvóhelyén támadták meg, nem a járműveikre nyitottak tüzet a merénylők. 

Szavai szerint a terroristák egy embert azonnal kivégeztek, négyet pedig menekülés közben lőttek le. 

Mint mondta, nyilvánvalóan túszszedő akció történt, a gyilkosságok oka egyelőre tisztázatlan. A kórházi kezelésre szoruló magyar sérültet nem lőtték meg, hanem rejtőzködés közben egy szakadékba ugorva csípőzúzódást szenvedett - számolt be Hajdu János. 

Szijjártó Péter azt is elmondta, hogy a két magyar áldozat holttestét várhatóan a jövő hét elején szállíthatják haza.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.