Etiópia figyelmeztette Eritreát

Etiópiai merénylet - Fogytán a türelem

Etiópia figyelmeztette csütörtökön a szomszédos Eritreát, hogy fogytán a türelme, és adott esetben megteszi ellene a szükséges intézkedéseket az öt külföldi turista halálát okozó támadás után.

2012.01.19 19:22MTI

Az addisz-abebai külügyminisztérium közleménye szerint "napról napra fogy a türelem egy olyan rendszer iránt, amely nyíltan támogatja a terroristák tevékenységét". A kormánynak "kötelessége meghozni azokat az intézkedéseket, amelyekkel egyszer s mindenkorra meg lehet fékezni az eritreai rendszer tevékenységét, hacsak a nemzetközi közösség nem veszi magára a felelősséget, és teszi meg a szükséges lépéseket... Etiópiának jogában áll megvédenie magát, és meg is teszi, ha szükséges" - folytatódik a nyilatkozat.
   
Az etióp kormány szerdán közleményben erősítette meg azt a gyanúját, hogy a szomszédos Eritreából érkeztek azok a merénylők, akik kedden kioltották öt külföldi életét Afar térségében. Az áldozatok között két magyar is van, rajtuk kívül két német és egy osztrák állampolgár halt meg a támadásban.
   
Az eritreai kormány tagadta, hogy bármiféle köze lenne a támadáshoz, és mindeddig egyetlen csoport sem vállalta magára az akciót. Az elhurcolt két német turista és két etióp kísérőjük holléte továbbra sem ismeretes. Addisz-Abeba szerint Eritrea területén lehetnek. Etiópia és Eritrea hagyományosan ellenségesek egymással.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.