Ciprusra, Szíriába és Tunéziába látogat

Orosz hajókülönítmény járja a Földközi-tengert

Az orosz hadiflotta vezetésének egyik illetékese közölte: a ciprusi, szíriai és tunéziai kikötőkbe látogató orosz hajókülönítmény januárban fejezi be földközi-tengeri körútját.

2011.12.30 18:29MTI

Az Északi Flotta repülőgép-hordozója, a Szovjet Flotta Kuznyecov Tengernagya vezette különítmény, - amelynek tagja az Északi Flotta Csabanyenko Tengernagy nevű jégtörője és a Balti Flotta Bölcs Jaroszlav nevű őrhajója - pénteken Ciprus keleti partjánál horgonyzott.

A Csabanyenko Tengernagy és a Bölcs Jaroszlav január első napjaiban kiköt Limaszol ciprusi kikötőben, majd feltehetően január 6-án a szíriai Tartúszban köt ki, ahol az orosz flotta logisztikai támaszpontja van, majd a tunéziai Szfákszba látogat. A Kuznyecov Tengernagy repülőgép-hordozó ezekbe a kikötőkbe nem hajóz be.
   
A hajók várhatóan februárra érnek vissza az orosz vizekre.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.