Egy brit teherhajón rejtőztek a robbanószerek

Patriot rakéták Finnországban - Kiterjesztik a nyomozást

A vámhivatal közölte: a finn hatóságok kiterjesztik a múlt héten egy brit teherhajón tranzitengedély nélkül szállított 69 Patriot rakéta ügyében folyó nyomozást.

2011.12.30 16:45MTI

A Thor Liberty ukrán parancsnoka és másodtisztje gyanúsítottak, nem hagyhatják el Finnországot. A finn vámhivatal illetékes vezetője elmondta, hogy a jövő héten más gyanúsítottakat is kihallgatnak.
   
A föld-levegő Patriot rakétákat december 15-én fedezték fel a Thor Liberty fedélzetén Kotka finn kikötőben. A hajó Németországból Sanghajba tartott. Berlin szerint a német hadseregből származó rakétákat legális ügylet keretében, exportengedéllyel ellátva Dél-Koreának szánták, nem pedig Kínának. Finnország viszont nem kapta meg a területén történő tranzithoz szükséges dokumentumokat. Kína pénteken közölte, hogy semmi köze az ügyhöz.
   
A finn hatóságok a rakétákat és 150 tonna robbanószert lefoglalták.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.