Vádat emeltek egy iraki férfi ellen

Romániában bújtatták az al-Kaida több tagját

Vádat emelt a román ügyészség egy iraki állampolgár ellen, aki az al-Kaidával kapcsolatban álló több honfitársát is segítette abban, hogy Romániába be- majd kiutazzanak.

2011.12.30 15:51MTI

A román szervezett bűnözés és terrorizmus-ellenes ügyészség (DIICOT) pénteki közleménye szerint Mohamad al-Dulaimi öt honfitársát segítette, hogy Romániába belépjenek, miközben tudta, hogy Irakban a hatóságok az al-Kaida terrorakcióinak támogatása miatt körözi őket. A közlemény szerint az öt iraki, akiknek Romániába való illegális belépését és ideiglenes tartózkodását segítette a vádlott, már nem tartózkodnak román területen.
   
Az ügyészek szerint a vádlott négy kereskedelmi társaságot létesített azzal a céllal, hogy meghosszabbíthassa romániai tartózkodási engedélyüket.
   
A román hatóságok korábban már bíróság elé állították Mohamad al-Dulaimit bűnszövetkezet létrehozása és bevándorlókkal való kereskedés vádjával. Első fokon négy év és hat hónap szabadságvesztésre ítélte a román bíróság, amely abban találta bűnösnek, hogy több társával együtt megkönnyítették több mint 250 iraki állampolgárnak Romániába való belépését és ideiglenes tartózkodását.
   
A román ügyészek ebben az ügyben együttműködtek az iraki, a bolgár, a magyar és a svéd nyomozó hatóságokkal.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.