Túszdráma Hszincsiangban

Hét emberrablót lőttek agyon a kínai rendőrök

Agyonlőttek hét emberrablót kínai rendőrök az ország északnyugati részén fekvő Hszincsiang-Ujgur autonóm területen, és kiszabadítottak két túszt.

2011.12.29 08:31MTI

A helyi kormányzat Tájékoztatása szerint az akcióban egy rendőr is életét vesztette, további négy gyanúsított pedig megsebesült.
   
A rendőrök szerda este tűztek össze az emberrablókkal, a hatóságok megfogalmazása szerint egy "erőszakos, terrorista csoport" tagjaival.
   
Az autonóm területen jelentős muzulmán népesség él - főként ujgurok -, a térségben szórványos zavargások zajlanak. Az ujgurok arra panaszkodnak, hogy a kínai hatóságok kizárják őket a regionális fejlesztési programokból, hátrányos vallási és kulturális megkülönböztetést kell elszenvedniük.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.