Közel az istenekhez

A világ legmagasabban fekvő repülőterét építi meg Tibetben Kína

A világ legmagasabban fekvő repülőterét építi meg Kína a tibeti Nagqu tartományban.

2011.12.27 14:05MTI

A repülőtér 4.436 méterrel a tengerszint felett fekszik majd, száz méterrel az eddigi rekordtartó, szintén tibeti Qamdo repülőtér felett. A repülőtér építését 2012-ben kezdik meg, a tervek szerint a kivitelezés három évig tart és 1,8 milliárd jüanba (280 millió dollár) kerül majd - jelentette kedden a kínai állami Hszinhua (Xinhua) hírügynökség.

Tibetben összesen öt polgári célú repülőtér van, melyek közül legalább kettő a kedvezőtlen időjárási viszonyok miatt évente legfeljebb néhány hónapig üzemel.

Kína többmilliárd dolláros beruházási programot indított Tibet repülőtereinek modernizálására, újak építésébe, valamint közúti és vasúthálózati fejlesztésekbe, elsősorban az ország félreeső nyugati régiója gazdaságának fellendítése érdekében.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.