Nem kímélik a republikánusok az elnök politikáját

Keményen támadják Obamát Izrael miatt

Barack Obama amerikai elnök részt vett pénteken egy zsidószervezet konferenciáján, és bizonygatta, hogy továbbra is elkötelezett Izrael biztonsága és a közel-keleti kétállami megoldás mellett, ugyanis a Republikánus Párt elnökjelölt-aspiránsai egymás közötti vitáikon és egyes amerikai zsidók támadták őt ebben a témában.

2011.12.17 09:11MTI

Azzal vádolják az elnököt, hogy túl szigorú Izraellel mint az Egyesült Államok egyik legközelibb szövetségesével szemben. Erre reagálva ő kijelentette a reformjudaisták szövetségének (URF) konferenciáján, hogy többet tett Izrael biztonságáért, mint bárki más, és rendíthetetlennek nevezte az emelletti elkötelezettségét. Izrael és az Egyesült Államok szövetsége "felülemelkedik a pártpolitikán, vagy legalábbis felül kellene emelkednie" - mondta.
   
Obama részvétele a konferencián része annak a fehér házi törekvésnek, hogy az amerikai zsidók rá szavazzanak a 2012-es választáson. 2008-ban minden tíz amerikai zsidóból nyolc rá szavazott, de ha ez az arány romlana, akkor könnyen veszíthetne olyan pártpolitikailag ingadozó államokban, mint Florida vagy Pennsylvania, ahol a zsidó közösség lehet a mérleg nyelve.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.