Elégett a székek és szőnyegek egy része

"A háború elkezdődött" - Lángba borult egy ciszjordániai mecset

A település polgármestere közölte: ismeretlenek héber feliratot fújtak egy mecset falára majd felgyújtották az épületet csütörtökre virradóra a ciszjordániai Rámalláh közelében lévő Burkában.

2011.12.15 10:15MTI

"A nők számára elkerített részben a szőnyegek és a székek egy része elégett, az egyik belső falra pedig héberül +a háború elkezdődött+ mondatot írták" - részletezte az esetet a polgármester. Az elkövetők a mecset külső falait arab- és muszlimellenes jelmondatokkal firkálták össze. Előző éjjel egy kelet-jeruzsálemi templomban gyújtogattak vandálok. A burkai polgármester az újságírók azt firtató kérdésére, hogy a támadók szélsőséges izraeliek lehettek-e csak annyit válaszolt, senki nem látta az elkövetőket.
   
Egyes vélemények szerint az erőszak annak az izraeli intézkedésnek a megtorlása lehet, amely az év végéig két ciszjordániai zsidó kolónia felszámolását rendelte el. Ezt a gyanút támasztja alá, hogy az arabellenes jelszavak mellett a két telep nevét is felfújták az éjjel megrongált mecset falára. A szélsőséges kolóniák az izraeli hatóságok minden, a zsidó telepépítéseket korlátozó intézkedésére palesztin célpontok ellen elkövetett támadásokkal reagálnak. Csütörtök reggel az izraeli biztonsági erők egy engedély nélküli zsidó telepen két illegális épületet romboltak le.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.