Rombolás Ciszjordániában

Zsidó lakásokat dózerolt le az izraeli hadsereg

Az izraeli hadsereg buldózerei hétfőn pirkadat előtt ledózeroltak három lakóépületet Ciszjordániában egy engedély nélkül létesített zsidó telepen - közölte a katonaság.

2011.09.05 09:05MTI

A bontást Rámalláh közelében, Migrón zsidó telepen végezték el az izraeli legfelsőbb bíróság múlt havi döntése alapján. A határozat szerint 2012. március 31-ig fel kell számolni az egész telepet, mert az részben palesztin magánterületen épült. Migrónban nagyjából félszáz telepescsalád él.

A hétfő hajnali bontáshoz jelentős katonai és rendőri erőt vezényeltek ki. Dulakodás alakult ki a rendfenntartók és a tiltakozó zsidó telepesek között.

Hat embert őrizetbe vettek.

Ciszjordániában több mint 300 ezer zsidó telepes él, de csak töredékük abban a több mint száz lakóövezetben, amely engedély nélkül épült. A zsidó telepek a nemzetközi közösség szerint jogellenesek, attól függetlenül, hogy az izraeli hatóságok engedélyével létesültek vagy sem.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.