Lőttek a palesztinok

Rakétaeső hullott Izraelre

Palesztinok legkevesebb tizenegy rakétát lőttek ki Izraelre pénteken, miután a hajnali órákban az izraeli légierő a Hamász radikális szervezet gázai övezeti állásaira mért csapásokat egy civil életét kioltva, több embert megsebesítve.

2011.12.09 19:05MTI

Miki Rózenfeld izraeli rendőrségi szóvivő elmondta, hogy a becsapódó rakéták nem okoztak károkat. A Gázából átlőtt rakéták gyakorlatilag nem jelentenek veszélyt a helyi lakosságra, ami köszönhető annak is, hogy a zsidó állam déli részén bombabiztos óvóhelyrendszert építettek ki.
   
Hajnalban izraeli harci gépek a Hamász  ellenőrizte Gázai övezetben több célpontot, főként kiképzőtáborokat támadtak. 
   
Az izraeli hadsereg egyik szóvivője megerősítette a hajnali légitámadások tényét, azt hangsúlyozva, hogy az akció válasz volt a Gázai övezetből izraeli területekre csütörtökön kilőtt rakétákra. A szóvivő szerint a harci gépek "terrorista tevékenység központjait" támadták a Gázai övezetben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.