Konfliktus Iránnal és Szíriával

Izrael csalódott az orosz álláspontban

Csalódottságának adott hangot az izraeli külügyminiszter az iráni atomprogrammal és a szíriai konfliktussal kapcsolatos orosz álláspont miatt.

2011.12.09 17:12MTI

Avigdor Liberman Vlagyimir Putyin orosz kormányfővel és Szergej Lavrov külügyminiszterrel Moszkvában tárgyalva kifejtette: Izrael keményebb fellépést várt el Oroszországtól az iráni atomprogramot, illetve a szíriai rezsim elleni felkelést illetően.
   
"Álláspontunk sokban eltér egymástól" - szögezte le Liberman. Az izraeli külügyi tárca vezetője nehezményezte, hogy Moszkva fegyvereket szállít Szíriának, ami szerinte negatívan hat a közel-keleti országban zajló eseményekre.
   
Liberman szerint a közel-keleti helyzetet Oroszország "túlságosan elfogultan" ítéli meg. Moszkva támogatta a palesztinok felvételét az UNESCO-ba, az ENSZ Biztonsági Tanácsában pedig vétójogával élve meghiúsította a Szíriával és Iránnal szembeni keményebb fellépést - utalt rá az izraeli külügyminiszter.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.