Ha Izraelnek és Iránnak lehet, akkor másnak is

A sivatag hercege is atombombára vágyik?

Turki al-Fajszal herceg a szaúdi királyi család egyik befolyásos tagja szerint a tömegpusztító fegyverek fejlesztéséért Izrael és Irán között zajló verseny arra sarkallhatja Szaúd-Arábiát, hogy igyekezzen atomfegyverre szert tenni.

2011.12.05 16:46MTI

Rijádban egy regionális értekezleten a volt szaúdi titkosszolgálati főnök kifejtette: "arra irányuló erőfeszítéseink, mint másoké is, hogy meggyőzzük Izraelt és Iránt, mondjanak le tömegpusztító fegyvereikről, nem vezettek eredménye. Ezért népeink előtti kötelességünk számba venni minden lehetséges megoldást, ide értve az ilyen fegyverfajták gyártásának elsajátítását is".
   
A sivatagi királyság, amely aggódva figyeli az iráni atomprogram feltételezett katonai vetületét, egyre többet tesz a nukleáris energia fejlesztéséért, hivatalosan békés célúnak nevezve azt.
   
Júniusban a szaúdi atomenergetikai testület egyik koordinátora közölte, hogy Szaúd-Arábia az elkövetkező 20 évben polgári célú termelésre 16 atomreaktort készül megépíteni mintegy 80 milliárd dollár értékben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.