Távoznak

Franciaország ideiglenesen csökkenti teheráni nagykövetségének létszámát

Úgy döntött Franciaország, hogy ideiglenes jelleggel, óvatossági intézkedésként csökkenti teheráni nagykövetségének létszámát - közölték szombaton francia diplomáciai forrásból.

2011.12.03 15:24MTI

Az előzmény, hogy a héten megtámadták és kifosztották Nagy-Britannia teheráni nagykövetségét, amelyet azután bezártak.

Az intézkedés a diplomáciai személyzet egy részét és a Teheránban dolgozó összes francia hivatalnok családját érinti, ha nem is a teljes iráni francia közösséget. A távozásra kijelölt személyek napokon belül elutaznak az iráni fővárosból.

Az idézett forrás nem mondta meg, hány ember távozásáról van szó, és azt se, hogy ez mely intézményeket érinti, de az AFP szerint úgy tudni, hogy a mintegy harminc, diplomáciai útlevéllel rendelkező személy több mint fele otthagyja Iránt.

Több európai ország, közöttük Franciaország is, a britek iránti szolidaritásból a héten hazarendelte nagykövetét.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.