Lényegesen befolyásolná

Martonyi: Magyarország nem hívja haza teheráni nagykövetét

Magyarország nem hívja haza teheráni nagykövetét, mert az lényegesen befolyásolná a kis létszámú diplomáciai képviselet működőképességét - közölte Martonyi János csütörtökön Brüsszelben.

2011.12.01 17:00MTI

A magyar külügyek irányítója az uniós országok külügyminisztereinek tanácskozása után újságíróknak elmondta: a megbeszélésen határozottan elítélték a teheráni brit nagykövetség elleni támadást. Több ország emiatt már haza is rendelte konzultációra teheráni nagykövetét, ám ez nagy létszámú nagykövetségek esetében nem érinti annyira a működőképességet - jegyezte meg Martonyi.

A magyar külügyminiszter hangsúlyozta: Magyarország ugyan nem rendeli haza teheráni nagykövetét, de megkülönböztetett figyelemmel kíséri a
fejleményeket.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.