Háborús bűntettért ítélték el

Koszovó - Kattan a zár az albán gerilla mögött

Koszovóban 18 év börtönre ítéltek háborús bűncselekmény miatt szerdán egy volt albán gerillát.

2011.11.23 19:59MTI

Az ítéletet egy különbíróság hozta meg, amely egy albán és két külföldi bíróból állt - közölte az Európai Unió igazságügyi és rendőrségi missziója (EULEX). Ezt a missziót a jogrend megerősítésére hozták létre, és olyan eseteket bíznak rá, amelyeket a helyi hatóságok képtelenek lennének elfogulatlanul kezelni.
   
A vádlott a koszovói háború alatt az albán gerillák szervezetének, a Koszovói Felszabadítási Hadseregnek a tagja volt, és 1999 júniusában Pristina melletti Varigovce faluban agyonlőtt egy civilt. A bíróság megállapította, hogy Fahredin Gashi ezzel háborús bűntettet követett el.
   
A háború a koszovói albánok és a Slobodan Milosevic vezette Jugoszlávia között folyt, s a harcoknak a NATO három hónapos légi hadjárata vetett véget neki 1999-ben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.