Eltávolítottak egy útakadályt

Villámgyors akciót hajtott végre a KFOR Észak-Koszovóban

A nemzetközi békefenntartók (KFOR) egységei villámgyors akcióval felszámoltak egy útakadályt péntekre virradóra az észak-koszovói Brnjak átkelőnél.

2011.10.28 13:59MTI

A három teherkocsiból álló barikádot úgy szüntették meg, hogy az egyik teherkocsit a közeli szakadékba lökték, a másik járművet az átkelőhöz vontatták, míg a harmadikat visszaadták a szerbeknek.

A hajnali akcióban sok katona vett részt. Brnjaknál a forgalom az átkelő közelében levő alternatív úton zajlik, amelyet német és francia egységek ellenőriznek.
   
A KFOR az elmúlt napokban az összes úttorlaszt elfoglalta Zubin Potok község területén.
   
Időközben Mirko Cvetkovic szerb miniszterelnök Belgrádban bejelentette, hogy a kormány kezdeményezi a szerb parlament Koszovóval foglalkozó ülésének összehívását, amelyre előreláthatólag november 2-án kerül sor.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.