Gabon és Kuvait is csatlakozott

Már 83 állam ismerte el a független Koszovót

A koszovói külügyminisztérium közölte: Gabon elismerte Koszovót önálló államnak.

2011.10.13 13:15MTI

Ezzel 83-ra nőtt azoknak az országoknak a száma, amelyek hivatalosan elismerik a Szerbiából kivált, túlnyomórészt albánok lakta fiatal állam függetlenségét.
   
A tájékoztatás szerint Gabon szóbeli jegyzékben közölte, hogy elismeri Koszovó függetlenségét, egyszersmind jelezte, hogy a nyugat-afrikai ország diplomáciai kapcsolatot létesítene a balkáni állammal.
   
Kedden Kuvait jelentette be, hogy elismeri a Koszovói Köztársaságot.
   
Koszovó 2008. február 16-án nyilvánította ki függetlenségét. Európa legfiatalabb államát azóta elismerte többek között az Egyesült Államok, az Európai Unió 27 tagállamából 22 - köztük Magyarország -, továbbá Törökország, Szaúd-Arábia és Japán.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.