Lövöldözés a megosztott városban

Összetűzés Koszovóban: belehalt sérüléseibe egy szerb férfi

A rendőrség közölte: életét vesztette egy koszovói szerb férfi, két másik pedig megsebesült, miután szerbek és albánok összetűzését követően lövöldözés tört ki az etnikailag megosztott Kosovska Mitrovica városában.

2011.11.10 07:14MTI

Az összecsapás és a lövöldözés szerdán tört ki, a három szerb sebesült egyike csütörtökre virradóra a kórházban belehalt súlyos sérüléseibe.
   
A koszovói szerb kisebbség többsége a balkáni ország északi, Szerbiával határos részén él. A térségben az elmúlt időben kiéleződött a feszültség, mert a helyi szerbek szeptember óta vehemensen ellenzik az albán többségű pristinai kormány azon erőfeszítéseit, hogy ellenőrzése alá vonjon két, Koszovó és Szerbia közötti határátkelőt.
   
A koszovói kormány - attól tartva, hogy a szerdai incidens újabb erőszakhullámot indíthat el Észak-Koszovóban - gyorsan reagált, közleményben élesen elítélte az erőszak alkalmazását, és nyugalomra intette az ország lakosságát.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.