Hosszabb ideje rosszullétre hivatkozik

Teljes körű egészségügyi vizsgálaton esik át Ratko Mladic

A hágai Nemzetközi Törvényszék szerdán elrendelte Ratko Mladic volt boszniai szerb hadsereg-főparancsnok teljes orvosi kivizsgálását.

2011.11.16 16:59MTI

A népirtással, emberiesség elleni és háborús bűnökkel vádolt tábornok a múlt héten rosszullétre hivatkozva nem jelent meg a törvényszék előtt, és már hosszabb ideje rosszullétre panaszkodik. Ügyvédje, Milos Salic szerint októberben tüdőgyulladással kórházba is került.
   
A Dnevni Avaz című szarajevói újság szerdai száma a Nemzetközi Törvényszékhez közel álló forrásra hivatkozva arról számolt be, hogy Mladic állapota napról napra romlik, a tábornoknak súlyos tüdőgyulladása van és a tüdejében folyadékot fedeztek fel.
  
Ratko Mladic ragaszkodik hozzá, hogy szerb orvosok vizsgálják meg, s a kérését teljesítették is - kedden ebből a célból Hágába érkeztek a belgrádi Katonai Orvosi Akadémia orvosai. A szerb specialistáknak azonban csak vizsgálatra van felhatalmazásuk, a háborús bűnökkel vádoltak börtönének szabályzata szerint csak holland, illetve a börtön állományába tartozó orvosok írhatnak elő gyógymódot.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.