8000 ezer muzulmán férfit és fiút mészároltak le

Kórházba került Mladic

Kórházba vitték Ratko Mladicot, a boszniai szerbek egykori katonai vezetőjét - jelentette kedden egy belgrádi újság.

2011.10.11 08:49MTI

A Blic értesülése szerint a tavasszal elfogott és a Nemzetközi Törvényszék scheveningeni börtönébe szállított Mladicnak tüdőgyulladása van. Ezt a 69 éves vádlott ügyvédje, Milos Saljic közölte az újsággal.

A hét végén a Dnevni Avaz nevű szarajevói lap azt írta, hogy Mladic összeesett a börtöncellájában. Október elején lezajlott legutóbbi bírósági kihallgatása alkalmával pedig rosszullétre panaszkodott. Mladicot 15 évi bujkálás után idén májusban fogták el egy vajdasági faluban, ahol háborítatlanul élt Milorad Komadic álnéven.

A hágai törvényszék többek között a srebrenicai vérengzés felelősének tartja. A kelet-boszniai településen Mladic parancsnoksága alatt álló szerb csapatok mintegy 8000 ezer muzulmán férfit és fiút mészároltak le 1995 júliusában.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.