Tizenkilencen védik a rokonságot?

Dél-afrikai zsoldosok csempésznék ki Kadhafi fiát Líbiából

Egy dél-afrikai napilap szerint egy csapat dél-afrikai zsoldos próbálja meg kicsempészni Líbiából Szaif al-Iszlám Kadhafit, a meggyilkolt diktátor fiát és kinevezett örökösét.

2011.10.27 12:24MTI

Egy másik dél-afrikai újság, a Rapport névtelen forrásokra hivatkozva korábban ezt írta: 19  zsoldost toboroztak a Dél-Afrikai  Köztársaságban azzal a megbízással, hogy vegyenek részt Moammer Kadhafi és rokonai védelmében.
   
Szaif al-Iszlám apjával és testvérével, Motasszimmal együtt elmenekült Tripoliból, és Szirtben keresett menedéket. Kadhafit és Motasszimot az Átmeneti Nemzeti Tanács harcosai megölték, de Szaif al-Iszlámnak sikerült megszöknie.
   
Egy tuareg forrás szerint Kadhafi fia Nigerbe készül.
   
A Beeld csütörtökön azt írta, hogy Johannesburgból és az arab emírségbeli Sardzsából repülőgépek indulnak a zsoldosokat és Szaif al-Iszlám keresésére, mihelyt a helyzet ezt lehetővé teszi.
   
Sajtóértesülések szerint augusztusban egy csapat dél-afrikai zsoldos Kadhafi megbízásából aranyat, gyémántot és külföldi valutát vitt át Tripoliból Niamey-be, Niger fővárosába.
   
Egy hónappal később ugyancsak dél-afrikai katonák segítettek Kadhafi feleségének Szafiának, lányának, Aisának, valamint Hannibál és Mohamed nevű fiának, hogy elmeneküljenek a felkelők elől.
   
A Rapport szerint a Kadhafi konvoja elleni légi támadásban állítólag két dél-afrikai zsoldos is életét vesztette. A többiek még mindig Líbiában rejtőznek.
   
A dél-afrikai külügyminisztérium semmit nem akart hozzáfűzni ezekhez az információkhoz.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.