Az ICC körözési listáján rajta van

Kadhafi fia feladja magát Hágának?

A líbiai Átmeneti Nemzeti Tanács (ÁNT) egyik magas rangú tisztségviselője, Abdel Madzsid Mlegta közölte: Moammer Kadhafi, a múlt héten megölt líbiai diktátor fia, Szeif el-Iszlám és a líbiai hírszerzés volt főnöke, Abdullah asz-Szenuszi fölajánlották, hogy feladnák magukat a Nemzetközi Büntetőbíróságnak (ICC).

2011.10.26 20:14MTI

A hágai bíróság szóvivője azt mondta, hogy nem tudják megerősíteni a hírt és a bíróság maga is igyekszik kapcsolatba lépni az ÁNT-vel.
   
Szeif el-Iszlám és Abdullah asz-Szenuszi mindketten rajta vannak az ICC körözési listáján. A Kadhafi-fiú feltételezések szerint Líbia déli szomszédja, Niger felé vette útját.
   
Mlegta elmondta, hogy hírszerzőktől származik információja, miszerint a két szökésben lévő férfi egy meg nem nevezett szomszédos ország segítségével igyekszik megállapodni a hágai bírósággal. Arra a belátásra jutottak, hogy nincsenek biztonságban Líbiában, sem Algériában vagy Nigerben - Kadhafi családtagjai az utóbbi két országba menekültek. Mlegta szerint Niger túl sok pénzt kért tőlük cserébe befogadásukért.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.