Kárhozat Kairóban

Kairó: összecsaptak a keresztények a biztonságiakkal

Tiltakozó kopt keresztények csaptak össze az egyiptomi biztonsági erőkkel vasárnap este Kairóban, helyszíni jelentések szerint halálos áldozatai is vannak az erőszakcselekményeknek.

2011.10.09 19:42MTI

A belügyminisztérium egyik névtelenül nyilatkozó illetékese közölte, hogy az összecsapásokban ketten meghaltak, de nem mondta, hogy kik az áldozatok. Az egyiptomi tévé szerint a biztonsági erők egy tagja vesztette életét, és több mint húszan megsebesültek. Más jelentések három halottról szólnak.

Keresztények csoportja az egyiptomi televízió székháza elé akart vonulni, hogy tiltakozzon egy templomuk ellen nemrég elkövetett támadás miatt. A biztonsági erők azonban megakadályozták őket ebben. Egyes hírügynökségi jelentések szerint a lázongások valójában amiatt robbantak ki, hogy huligánok köveket kezdtek hajigálni a tiltakozó koptokra, és botokkal próbálták elkergetni őket a helyszínről.

Több gépkocsi lángokban áll, és fegyverropogás hallatszik a helyszínről. Az egyiptomi tévé híradása szerint a tiltakozók elragadtak a katonáktól néhány fegyvert, és tüzet nyitottak rájuk. A tiltakozók gyújtópalackokkal dobálták meg a helyszínre vezényelt katonai terepjárókat, és felgyújtottak egy páncélozott szállító járművet is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.