Támogatásáról biztosította a tüntetőket a színész

Sean Penn az egyiptomi tüntetők mellé állt

Sean Penn meglátogatta a kairói Tahrír téren az egyiptomi forradalom "helyreállítását" szorgalmazó tüntetőket, az aktivistaként is ismert színész támogatásáról biztosította a demonstrálókat.

Scarlett Johansson és Sean Penn kéz a kézben! képgaléria

2011.10.03 09:29MTI

A kétszeres Oscar-díjas filmcsillag szombaton járt az Egyiptomi fővárosban, az afrikai ország turizmusért felelős hivatala fényképeket is közölt a Tahrír téren álló színészről. Sean Penn ismert társadalmi és politikai elkötelezettségéről, ezt filmjei, például a Ments meg, Uram! és a Milk című alkotások is tükrözik.

Fotó: IndiaTalkies (A galériához KATT a képre!)

Mindeközben az Egyiptomot irányító legfelsőbb katonai tanács közölte, hogy fontolóra vesz a civilek hadbíróság elé állításának a megszüntetését, és az eddiginél egyértelműbb menetrendet dolgoz ki a polgári kormányzásra való áttérésre.

Az elmúlt napokban a kairói Tahrír téren több ezren követelték, hogy a katonai vezetés törölje el a rendkívüli állapotra vonatkozó, még a Mubarak-rendszerben hozott törvényeket, szüntesse meg a civilek katonai bíróság elé állításának a gyakorlatát és a rendőrségnek túlzott hatalmat biztosító jogszabályokat.

Egyiptomban a tervek szerint november 28-án kezdődőnek parlamenti választások. A voksolás várhatóan négy hónapig tart majd.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.