Adomány a franciáktól

Metrót kap Belgrád 2017-ig

A szerb fővárosban 2017-ig elkészül az első metró, amelynek két szárnyvonala lesz. Erről a belgrádi városi képviselőtestület csütörtöki ülésén döntöttek.

2011.10.06 17:36MTI

A képviselők 62 szavazattal, 26 ellenében elfogadták a metróberuházásról szóló tájékoztatót, amely szerint az építkezések két év múlva kezdődnek.

Belgrád első metró hálózatát, fővállalkozóként a francia Alstom transport építi meg, és ez a cég szállítja le a metrószerelvényeket, valamint a komplett elektromos berendezéseket is. Noha az első belgrádi metró felépítése már évtizedek óta beszédtéma volt a város vezetése csak tavaly júniusban tette meg az első konkrét lépéseket a projekt megvalósítása felé.

Értesülések szerint a metró, ahol csak erre mód van, a föld felett fut majd, mivel ez a megoldás háromszor olcsóbb mint ha a föld alatt futna a vonal.

A franciák vállalták, hogy "adományként" elkészítik a megvalósíthatósági tanulmányt, amelynek értéke körülbelül 3 millió euró.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.