Figyelmeztetést "megbízható információk" alapján

Emberrablásokra készül egy terroristacsoport Rijádban

Az Egyesült Államok szaúdi nagykövetsége arra figyelmeztetett szerdán, hogy egy meg nem nevezett terrorista csoport valószínűleg nyugati országokból való polgárok elrablására készül a fővárosban, Rijádban.

2011.09.29 09:31MTI

A külképviselet arra kérte az országban tartózkodó amerikai állampolgárokat, hogy legyenek körültekintőek.
   
A nagykövetség tájékoztatójában nem közölt részleteket a fenyegetésről. Diplomáciai források azt mondták a brit hírügynökségnek, hogy a figyelmeztetést "megbízható információk" alapján adta ki a nagykövetség.   
   
Az al-Kaida terrorhálózat 2003-tól kezdődően támadások sorozatát követte le Szaúd-Arábiában, de a hatóságok 2006-ban véget vetettek az erőszakkampánynak. A rijádi kormány attól tart, hogy az al-Kaida Jemenben tartózkodó fegyveresei a határon átkelve ismét merényleteket követnek el szaúdi területen.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.