Tombol a terrorizmus?

Pokolgépet fabrikált: hat ember bilincsben Nagy-Britanniában

Terrorizmus címén hat ember ellen emeltek vádat Nagy-Britanniában - közölte vasárnap éjszaka a brit rendőrség.

2011.09.26 07:41MTI

A vádemelésekre egy héttel a szóban forgó személyek elfogása után került sor, s már hétfőn bíróság elé állítják őket. Mindnyájan a West Midlands-i terrorelhárító egység nagyszabású akciójában kerültek rendőrkézre lakhelyük közelében.

Négy fiatal férfit - Irfan Nassert, Irfan Khalidot, Ashik Alit és Rahin Ahmedet - terrorcselekményre való előkészületekkel vádolnak, míg két másiknak, Banader Alinak és Mohammed Rizwannak a terhére azt róják, hogy nem tájékoztatták a hatóságokat a készülő terrorcselekményről, holott tudtak róla.

Nasser és Ali öngyilkos pokolgépes támadásokra készült, pénzt gyűjtött a terrorcselekmények végrehajtásához, pokolgép gyártásában közreműködött vagy nyújtott hozzá segítséget, illetve másokat verbuvált terroristáknak.

Nassert és Khalidot emellett azzal vádolják, hogy Pakisztánba utaztak terrorista kiképzésre. A hatóságok a múlt csütörtökön őrizetbe vettek egy hetedik, húszéves birminghami lakost is, de még tart a kihallgatása.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.