Fegyvereket csempésztek a nagykövetség épületébe

Nőnek öltöztek a kabuli terroristák

AThe Washington Post közölte: az afgán hatóságok szerint nőknek öltözött fegyveresek csempésztek hatalmas fegyverkészletet abba az épületbe, amely az Egyesült Államok kabuli nagykövetségére és a NATO tálibok által megtámadott központjára néz.

2011.09.14 14:06MTI

Az értesülés nem sokkal azt követően látott napvilágot, hogy a biztonsági erőknek közel 20 órán át tartó küzdelem után szerdán sikerült végezniük a kabuli diplomatanegyed ellen támadást indító összes tálib fegyveressel.
   
Szedik Szedikki afgán belügyi szóvivő elmondta, hogy a hatóságok burkákat - az afgán nők által gyakran viselt, egész testet elfedő ruházatot - találtak abban a teherautóban, amellyel a támadók fegyvereket szállítottak az épületbe. "Meggyőződésünk, hogy burkát használtak a helyszín eléréséhez. A rendőrök nagyon tisztelik a nőket" - fogalmazott Szeddiki.  
   
Kedden az afgán főváros szívében található NATO-központ és az Egyesült Államok nagykövetsége ellen összehangolt akciót hajtottak végre tálib harcosok. A NATO közlése szerint az összecsapásokban 14 afgán - polgári személyek és a biztonsági erők tagjai -  vesztette életét, további 19 afgán és az atlanti szövetség hat katonája pedig megsebesült.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.