A rendőrség már látja a fényt az alagút végén

Titokzatos légfegyveres lövöldöz Bécsben

Egy hónap alatt tizennégy embert sebesített meg egy ismeretlen légfegyveres támadó az osztrák fővárosban. A rendőrség nyomravezetői jutalmat tűzött ki.

2011.09.23 15:08MTI

A lövések többsége könnyű sérüléseket okozott, egy szolgálaton kívüli rendőrön kellett csak sürgősségi műtétet végrehajtani.
   
Az áldozatok egyike sem látta a tettest, ezért a rendőrség sokáig sötétben tapogatózott. Miután csütörtökön kétezerről 22 ezer euróra emelték a kitűzött jutalmat, pénteken már arról számolt be a hatóság, hogy a lakossági bejelentések alapján "konkrét nyomoknak" jutottak a birtokába. Ezekről a nyomozás érdekeire hivatkozva csak annyit közöltek, hogy több tanú is látott egy kisméretű, világos színű gépkocsit a lövések időpontjában.
   
A támadások nagy részét a város déli, illetve nyugati részében adták le. A helyszínek meglehetősen nagy területen szétszórtan helyezkednek el, ennek ellenére a rendőrség abból indul ki, hogy egyetlen tettesről van szó.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.