Amnesztia és társadalmi reintegráció a jutalom

Segítséget kapnak a fegyvert letevő afgán lázadók

Philip Jones brit vezérőrnagy közölte: közel 2500 tálib lázadó élt az elmúlt egy évben Afganisztánban a kormányzat amnesztiaajánlatával.

2011.09.16 19:08MTI

A nemzetközi közösség 142 millió dollárral támogatja azt az afgán programot, amely a társadalomba való visszailleszkedés lehetőségét kínálja a fegyvert letevő lázadóknak.
   
Mint Jones elmondta, az amnesztialehetőséget megragadók között elsősorban alacsonyabb rangú, "falusi" tálib harcosok találhatók. A tábornok szerint mostanában, immár egy évvel a folyamat kezdete után a déli és a keleti - vagyis a problémásabbnak számító - országrészekben is tapasztalható a visszailleszkedés iránti érdeklődés.
   
Egyelőre nagyon kevesen - mindössze 100-120-an - tették le a fegyvert a lázadók egyik erősségének számító Kandahár tartományban.
   
Jones vezérőrnagy kulcsfontosságúnak nevezte, hogy a társadalmi reintegrálódásra hajlandó embereket megszabadítsák a tálibok bosszújától való félelemtől.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.