Egy utas csomagjában találták az anyagot

Csoda, hogy nem robbant: fél kiló TNT a Vietnam Airlines járatán

Hivatalos források közölték: őrizetbe vették a hanoi Noi Bai repülőtéren a Vietnam Airlines egyik Párizsból érkező járatának utasát, miután a biztonsági személyzet fél kilogrammnyi TNT robbanószert és egy vadászpuskát talált a bőröndjében.

2011.09.15 13:49MTI

"Sohasem történt még ilyen eset Vietnámban, meg vagyok rémülve" - mondta Pham Quy Tieu közlekedési miniszter-helyettes. Mint emlékeztetett, a TNT bármelyik pillanatban robbanhatott volna ütődés hatására.
   
Egy vietnámi napilap értesülése szerint a pénzbírsággal is sújtott férfinak szerdán engedélyezték, hogy hazautazzon. Laosz vietnámi nagykövetségén tagadták, hogy bármi probléma lett volna a laoszi utassal. "Semmi veszélyes dolog nem volt nála" - állította egy diplomata.
   
A vietnámi légitársaság elnöke kifejezte reményét: a párizsi Charles de Gaulle repülőtér személyzete a jövőben megteszi a szükséges intézkedéseket annak érdekében, hogy többé ne fordulhasson elő hasonló eset. A Vietnam Airlines szóvivője megjegyezte, hogy az ügyet kivizsgálják, és várják a választ az illetékes francia hatóságoktól.
   
Bizonyos légitársaságok engedélyezik a fegyverszállítást, amennyiben az utas arról bejelentést tesz.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.