Szivárogni kezdett, majd lángra kapott

Felrobbant az olajvezeték - több, mint százan égtek el

Több mint százan haltak meg hétfőn Kenya fővárosának, Nairobinak egyik sűrűn lakott nyomornegyedében, miután egy benzintartály szivárogni kezdett, majd lángra kapott a környék.

2011.09.12 13:25MTI

Az üzemanyag belefolyt a nyitott csatornába, amely végighúzódik a nyomornegyeden. A helyiek éppen a benzint próbálták összegyűjteni, amikor egy égő cigarettavég belobbantotta azt. Csaknem százan súlyos égési sérüléseket szenvedtek.

A Nairobi központjától mintegy tíz kilométerre található helyszínre több mentőautó vonult ki, a sérülteket a közeli kórházakba szállították.

A kenyai vöröskereszt szóvivője, Daniel Mutinda elmondta, hogy a nyomornegyedben egy nem hivatalos iskola is működött, amelynek tanulói mind megégtek. 2009-ben Kenya nyugati részén 122-en haltak meg egy tartályautó felrobbanásakor.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.