Kigyulladt egy kisteherautó

Robbanásveszély Felsőzsolcán: kiürítettek egy területet

Robbanásveszély miatt egy időre kiürítettek egy területet kedden a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Felsőzsolcán, miután kigyulladt egy kisteherautó a polgármesteri hivatal épületének udvarán, lakóházak közelében, és a járműben lánghegesztéshez használatos gázpalackok is voltak.

2011.08.30 13:11MTI

Bódi Zoltán elmondta: a két gépjárművel kiérkező tizenkét tűzoltó a helyszínen egy teljesen kiégett kisteherautót talált. A szomszédok és az önkormányzati dolgozók eloltották a tüzet, azonban az acetilén- és az oxigénpalackok felmelegedtek, nagy hőterhelésnek voltak kitéve, ami robbanásveszélyt jelentett - tette hozzá a szóvivő.
   
Tájékoztatása szerint az egységek kiemelték a járműből és biztonságosabb helyre szállították a palackokat, és gondoskodtak azok folyamatos hűtéséről. Egyidejűleg intézkedtek az acetilénpalack kilövéséről.
    
A polgármesteri hivatalból ötven dolgozónak, a százméteres övezetben található lakóházakból további tizenöt embernek kellett ideiglenesen elhagynia a munkahelyét, illetve az otthonát.
   
A Borsod megyei rendőrkapitányságról kiérkező két mesterlövész a még túlnyomás alatt lévő acetilénpalackot kilőtte, majd a keletkezett lángokat a tűzoltók védősugarakkal rövid idő alatt elfojtották.
   
Az eset során személyi sérülés nem történt, a veszély teljes elmúltával a dolgozók, illetve a lakók visszatérhettek a munkahelyükre, illetve az otthonukba.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.