A katonák összeszedték a roncsokat

Kicsi kémrepülő zuhant Pakisztánra

Lezuhant egy pilóta nélküli kémrepülőgép Pakisztánban, az Afganisztánnal határos térségben.

2011.08.26 07:45MTI

Szaíd Ahmed szerint a kis kémrepülőgép csütörtökön zuhant le a délnyugat-pakisztáni Csaman városban, de károk nem keletkeztek a becsapódás következtében. Semmi se utal arra, hogy a gépet lelőtték volna - tette hozzá.
   
Az Afganisztánban állomásozó NATO-csapatok közölték, hogy semmit se tudnak a pakisztáni balesetről.
   
Ahmed szerint a kisrepülőgép kamerákkal és más berendezésekkel volt felszerelve, de fegyverekkel nem. A katonák összeszedték a gép roncsait, de még nem dőlt el, hogy visszaadják-e az Afganisztánban állomásozó amerikai erőknek.
   
Az amerikai hadsereg pilóta nélküli repülőgépei gyakran hajtanak végre berepüléseket Pakisztán Afganisztánnal határos térségébe, ahol tálib lázadók és az al-Kaida terrorszervezet fegyveresei rejtőzködnek. Gyakran légicsapásokat is mérnek az iszlamisták búvóhelyeire.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.