Huszonketten haltak meg

Újabb véres robbantás Afganisztánban

Huszonkét civil meghalt és tucatnyian megsebesültek csütörtökön egy út mentén elhelyezett pokolgép vagy akna robbanásában a kelet-afganisztáni Herát tartomány Obe körzetében.

2011.08.18 10:21MTI

Mohieddín Núrinak, a tartományi kormányzó szóvivőjének elmondása szerint a házilagos készítésű szerkezetet akkor hozták működésbe, amikor egy teli mikrobusz elhaladt mellette. A jármű utasai között nők és gyermekek is voltak - tette hozzá a szóvivő. Más forrás szerint a jármű aknára futott.
   
Egy másik robbantás ugyanabban a körzetben megölte egy kamion sofőrjét, és hét embert megsebesített - tette hozzá a kormányzói szóvivő.
   
A keleti Paktia tartományban, Gardéz városában öngyilkos merénylő robbantott fel csütörtökön egy kisteherautót a NATO egyik tartományi újjáépítési csoportjának (PRT) táborbejáratánál.

Itt két afgán őr halt meg, és heten, egy afgán biztonsági magáncég alkalmazottai megsebesültek - közölte a NATO-vezette nemzetközi biztonsági erő (ISAF) egyik szóvivője. "Még folyik a vizsgálat, de nincs hír ISAF-áldozatokról" - mondta a szóvivő, Wayne Perry alezredes.
   
A tálibok magukra vállalták a merényletet, és szóvivőjük, Zabihulla Mudzsahid azt állította, hogy a hetvenéves öngyilkos robbantó, akinek a járművén hét tonna robbanószer volt, 27 embert ölt meg, és 34-et megsebesített. Megfigyelők utalnak rá, hogy a tálibok gyakran eltúlozzák akcióik áldozatainak számát.
   
Az afgán belügyminisztérium csütörtöki közleménye szerint az afgán rendőrség a hadsereg és a NATO-vezette koalíciós erők támogatásával az elmúlt 24 órában 16 közös és önálló akciót hajtott végre Kabul, Kunár, Nangarhar, Hilmend, Paktia, Vardak és Gazni tartományokban, 21 fegyveres felkelővel végzett, és 44-et fogott el.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.