Munkahelyére indult volna a 18 éves lány

Lelőttek egy fiatal tisztviselőnőt Dél-Afganisztánban

Otthona előtt lőttek le egy fiatal tartományi tisztviselőnőt kedd reggel a tálibok egykori központjában, a dél-afganisztáni Kandahár városában.

2011.08.16 13:38MTI

Munkahelyére indult a tartományi hivatalban dolgozó 18 éves Rábia Szadat, amikor gépkocsija mellett megállt egy motoros, és kétszer rálőtt.

A lány meghalt, sofőrje megsebesült. A helyi hatóságok feltevése szerint egy tálib lázadó lehetett Szadat gyilkosa, de a tálibok eddig nem vállalták magukra a merénylet elkövetését.
   
Hétfő este három merénylő hatolt be a nemze

tközi haderőkkel is közreműködő Supreme Group vállalatnak a kandahári repülőtérhez közeli székhelyére. Egy öngyilkos merénylő az épületkomplexum bejárata előtt felrobbantott egy mikrobuszba rejtett pokolgépet, majd a másik két támadó a cég területére bejutva tűzharcba bocsátkozott a biztonsági őrökkel.
   
A merényletben - amelyet a tálib lázadók vállaltak magukra - négy biztonsági őr életét vesztette, és nyolcan megsebesültek. A támadókkal a rendőrség végzett.
   
Az afgán kormány megdöntésére és az Afganisztánban állomásozó közel 133 ezer külföldi katona kiűzésére törekvő tálib lázadók gyakran vesznek célba kormányzati tisztviselőket és a nemzetközi katonai erőkkel együttműködő vállalatokat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.