Legalább ötven ember halt meg

Bomba robbant egy pakisztáni mecsetben

Legalább ötven ember életét követelte egy északnyugat-pakisztáni mecsetben elkövetett öngyilkos robbantás pénteken, a merényletnek több mint száz sebesültje is van - jelentette a helyi média.

2011.08.19 13:17MTI

Az elmúlt néhány hónap legsúlyosabb pakisztáni terrorcselekményét az Afganisztánnal határos Haibár törzsi területen, Dzsamrúd településén hajtották végre, s a támadást egyelőre senki sem vállalta magára.

Pakisztánnak ebben az északnyugati részben követelik a legtöbb halálos áldozatot az erőszakcselekmények az elmúlt hónapokban, azóta, hogy egy amerikai különítmény május elején megölte Oszama bin Ladent, az al-Kaida terrorszervezet térségben rejtőző vezérét. Az urdu nyelvű helyi Express televízió beszámolója szerint a támadó, egy 16 év körüli fiú délután kettőkor léptette működésbe a testére szerelt robbanószerkezetet, amikorra 500-700 hívő gyűlt össze a mecsetben a pénteki nagyimára.

A televízió felvételein látszott, hogy a mecsetet romba döntötte a hatalmas detonáció, s feltehetően sokan rekedtek a romok alatt.

A merénylet sebesültjei közül mintegy 40 embert a közeli kórházakba vittek, míg 50, válságos állapotban lévő sebesültet a félszáz kilométerre lévő Pesavar egyik kórházába indítottak útnak. Nehezen járható hegyvidékről lévén szó, a Pesavar felé útnak indított áldozatok közül sokan út közben belehalhatnak sebesülésükbe.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.